Boek: Spiral Dynamics

Spiral Dynamics - Denkfundamenten ontsluierd

Follow Max Herold on Twitter

Elke stroming heeft zo zijn schaduwzijden. Dat geldt ook voor het immens populaire NLP.
Die schaduwzijden vormen de kern van een nieuwe cursus. Wat zijn die schaduwzijden en wat is er van leren door NLP-ers voor zichzelf, voor NLP als stroming en overige geïnteresseerden in NLP? Een nieuwe cursus als uitdaging en onderstaand een 'provocatieve' introductie.

De P van NLP
De P van NLP interfereert met iemands totale zijn. De P vergroot impliciet de karakterologische onvrede en onmin op het diepste niveau. Dit komt omdat er niets in het totale zijn aanwezig is dat enige vorm van conflict kán bevatten. Ook is er niets dat programmeren noodzakelijk of nuttig zou maken.

De P is juist de oorzaak van elk conflict. De P wil mensen dwingen en misvormen en parasiteert op de wil van mensen die zichzelf willen etaleren.

De P verergert elk conflict. Zonder kennis van de P zouden mensen niet de behoefte hebben om te etaleren of te bespiegelen. Het doel van de P is zo impliciet strijdig met Vrede. De P is de oorzaak van elk conflict.

Het uitsluitend vertegenwoordigen van het eigen lectoraat
NLP’ers vertegenwoordigen uitsluitend hun eigen lectoraat. Dat dit lectoraat karakterologisch als dictaat naar de rest van de wereld functioneert, maakt het nog veel erger. De P tracht het wonder van de Geest te herprogrammeren.

Kennis aanreiken om iemand te helpen genezen en in échte vrijheid te leven, kan niet worden gerealiseerd vanuit deze vorm van dwangverpleging en dogmatiek waarmee NLP’ers zich systematisch bedienen.

NLP´ers verergeren juist de leefsituatie en maken met hun P genezing nog moeilijker en geregeld zelfs onmogelijk. Elk lectoraat staat per definitie enige vorm van bewustwording hierover in de weg. Discussie is hun weg en rationaliseren hun wapen om het destructieve effect van de P te rechtvaardigen.

Het lectoraat probeert het interfereren van de P te rechtvaardigen door hun eigen etalage te veredelen. Zo verandert het hypnotische gedachtengoed van de P in een schijnbaar ecologisch verantwoorde techniek. 

Alle NLP’ers parasiteren zo op hun eigen wil. Waarom en hoe iemand mensen begeleid, bepaalt of degene die wordt begeleid sterker wordt of juist zwakker. De eigen motivatie wordt niet wezenlijk onderzocht, de aangeleerde methoden worden niet tegen het licht gehouden.

NLP´ers doen dit tegen het licht houden van de eigen aangeleerde methoden niet wezenlijk, omdat zij de P maar al te graag willen hanteren. Alle NLP’ers parasiteren zo op hun eigen wil. NLP’ers wordt door het lectoraat alles aangereikt hun P te rechtvaardigen. Maar alles wat interfereert met het natuurlijk aanwezige neuro linguïstische systeem verzwakt iemand.

Elk Neuro Linguïstisch Systeem is uniek
Elk neuro linguïstische systeem is heel persoonlijk en uniek. In plaats van werkelijk dienstbaar te zijn aan dit hele specifieke neuro linguïstische systeem plaatsen NLP´ers vaak zonder te beseffen hun eigen wil boven iemands recht op de persoonlijke gezondheid, geluk en vrijheid.

Het doel heiligt de middelen is de heersende mentaliteit. NLP’ers doen dit omdat zij ongevraagd geblinddoekt zijn. Door deze blinddoek zien NLP´ers het bedrog van de P niet. Zonder dit bedrog zouden NLP’ers inzien dat je iemands neuro linguïstische systeem niet mág programmeren. 

Trainer
Robert Jan Cavadino is door verschillende instituten als officieel NLP trainer gecertificeerd en is na 20 jaar diepgaande studie van NLP de op één na grootste criticus van NLP geworden. Hij heeft zeer ernstig geprobeerd van NLP een nuttig instrument te maken en kwam tot de conclusie dat dit alleen mogelijk is als de P wordt vervangen door de A van Aanvaarden en de NL wordt ingezet voor bewustwording en karakterontwikkeling. Zelfs in de eigen (zeer intensieve) opleidingen van Robert Jan blijkt de wil van mensen ernstig in de weg te staan van de noodzakelijke karakterologische ontwikkeling. Hij begeleidt al meer dan 17 jaar mensen. 

Op deze en volgende cursusdagen worden door Robert Jan praktische inzichten en kennis aangereikt ten aanzien van het bedrog van NLP.  

Locatie
Sint Philipsland
Prijs
Voor de ééndaagse cursus betaalt u € 65,-. Dit is inclusief 21% BTW, koffie, thee en water en een eenvoudige lunch. Gaarne ter plaatse gepast en met contant geld te betalen. Pinnen is niet mogelijk. Een officiële factuur kan op aanvraag van tevoren via e-mail worden verkregen.

Data en inschrijven

Mail gerust met vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook op onze website voor meer informatie: www.evoq.nl

Voorwaarden voor deelname
Van toepassing zijn onze voorwaarden zoals deze staan vermeld op onze website  http://www.evoq.nl/index.php/voorwaarden